Elevit - Elevit Slovenija - Kaj je Elebaby

Kaj je Elebaby

Nov izdelek iz družine ELEVIT, namenjen nosečnicam od 13. tedna nosečnosti dalje.

Ker se zavedamo, da se prehranske potrebe žensk med nosečnostjo spreminjajo, smo razvili ELEBABY® ki je sestavljen posebej skrbno za nosečnice v drugem in tretjem tromesečju. Gre za celovito prehransko dopolnilo z omega-3 maščobnimi kislinami ter vitamini in minerali, ki so potrebni v nosečnosti.

Kaj je ELEBABY®?

ELEBABY® je posebna formula, ki vsebuje skupaj 18 vitaminov in mineralov ter 200 mg omega-3 maščobne kisline DHK (dokozaheksaenojska kislina). Poleg tega ELEBABY® vsebuje tudi posebno obliko folne kisline (Metafolin®)*, za katero je značilna izboljšana biološka uporabnost/biorazpoložljivost in posledično optimalen vpliv na razvoj materinega tkiva med nosečnostjo. ELEBABY smo razvili za potrebe v drugem in tretjem tromesečju nosečnosti.


Kako koristi maščobna kislina DHK?

DHK je dolgoverižna polinenasičena maščobna kislina, ki sodi med t. i. maščobne kisline omega-3. Njen vnos prek matere prispeva k normalnemu razvoju možganov in oči še nerojenega otroka. Koristni učinek je dosežen, če se poleg običajno priporočenega dnevnega vnosa 250 mg DHK in EPK (eikozapentaenojska kislina), dodatno zaužije še 200 mg DHK dnevno, kolikor jo vsebuje ena kapsula prehranskega dopolnila ELEBABY®.


MEG-3® omega-3**: visokokakovostna in prečiščena DHK

V prehranskem dopolnilu ELEBABY® smo kot vir DHK uporabili ribje olje MEG-3®. Olje je proizvedeno skladno z najvišjimi standardi kakovosti in prečiščenosti v obratu, ki ima vzpostavljen sistem dobre proizvodne prakse.


Odmerjanje

Ena kapsula na dan, skupaj s hrano. Priporočamo, da se ELEBABY® jemlje od 13. tedna nosečnosti do konca nosečnosti. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.Vitamini in minerali v ELEBABY® imajo pomembno vlogo med nosečnostjo:


Razvoj ploda

Ena kapsula na dan, skupaj s hrano. Priporočamo, da se ELEBABY® jemlje od 13. tedna nosečnosti do konca nosečnosti. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.


Rast tkiva in celična diferenciacija

Folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo in ima vlogo pri delitvi celic. Železo in vitamina B6 ter B12, imajo vlogo pri tvorbi rdečih krvničk.


Imunski sistem

Vitamini A, B6, B12, C, D in folna kislina, ter baker, železo in selen imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.


Zdravje kosti

Vitamin C ima vlogo pri tvorbi kolagena, kar je pomembno za zdrave kosti.
Vitamin D pomaga ohranjamuči ti kosti močne in zdrave.* Metafolin® je registrirana blagovna znamka družbeMerck KgaA, Darmstadt, Nemčija
** MEG-3® je blagovna znamka družbe DSM